Ta witryna używa plików Cookies w celach reklamowych i statystycznych. Korzystając z witryny wyrażasz zgodę na ich instalację.
Szczegóły na temat plików Cookies i możliwości ich wyłączenia w swojej przeglądarce znajdziesz w naszej Polityce Cookies.
[strona główna] [kontakt]
Herbaciani.pl - serwis dla miłośników herbaty

Honey Bush

Napój Honey Bush produkuje się z krzewów Cyclopia intermedia lub Cyclopia subternata rosnących w Górach Przylądkowych w Afryce Południowej. Nazwa tej rośliny oznacza miodokrzew i wywodzi się od żółtych miododajnych kwiatów.

Można ją przechowywać przez dwa lata. Honey Bush znano i wykorzystywano jego lecznicze właściwości już w XIX wieku. Dokładniejszy opis właściwości zdrowotnych Honey Bushu znajduje się w dziale Właściwości herbaty.

Przygotowanie

Do zaparzenia Honey Bushu należy użyć dwóch czubatych łyżek na listr wrzącej wody i gotować przez 20 minut na bardzo małym ogniu. Do gotowego napoju można dodawać mleko i cukier. Napar ma żółtoczerwony kolor, świeży smak i miodowy aromat.












Czas na herbatę
© Remake Marketing - polityka prywatności - polityka cookies - kontakt