Ta witryna używa plików Cookies w celach reklamowych i statystycznych. Korzystając z witryny wyrażasz zgodę na ich instalację.
Szczegóły na temat plików Cookies i możliwości ich wyłączenia w swojej przeglądarce znajdziesz w naszej Polityce Cookies.
[strona główna] [kontakt]
Herbaciani.pl - serwis dla miłośników herbaty

Lapacho

Lapacho pochodzi, podobnie jak yerba mate z Ameryki Południowej i jest wytwarzane z kory drzewa lapacho. Korę można przechowywać przez dwa lata. Zioło to ma dobroczynny wpływ na zdrowie, o czym w więcej w dziale Właściwości herbaty.

Przygotowanie

Do zaparzania lapacho używamy jednej - dwóch łyżeczek na filiżankę. Po wsypaniu ususzonej kory do wody należy gotować ją 5-20 minut, a potem odstawić na 5 min pod przykryciem, aby dobrze naciągnęła. Jej napar ma kolor brązowy i cierpki smak.












Czas na herbatę
© Remake Marketing - polityka prywatności - polityka cookies - kontakt